Island

British Pavilion, Venice Biennale Venice, Italy 2018

Client: The British Council

The biennial commission to curate the British Pavilion at the Venice Architecture Biennale is awarded by the British Council. In 2018, the pavilion was curated by Caruso St John Architects together with the artist Marcus Taylor. The concept of the pavilion was a response to the Biennale curator’s theme of “Freespace”, and to the important questions and political context of the time.

Read more

Images 1
Images 2
Images 3
Images 4
Images 5
Images 6

Drawings

Drawings 1

Rooftop plan

Drawings 2

East elevation

Drawings 3

North elevation

Aerial photographs

Aerial photographs 1
Aerial photographs 2
Aerial photographs 3
Aerial photographs 4

Publication

Publication 1
Publication 2
Publication 3
Publication 4
Publication 5
Publication 6

References

References 1

Holy Rosary Church at Shettiballi, Karnataka, India

References 2

Henri Savigny and Alexandre Corréard, Plan of the Construction of the Raft

References 3

Johann Heinrich Ramberg, The Tempest, Act II, Scene 2, Caliban, Stephano and Trinculo dance on the seashore

References 4

Island, British Pavilion

References 5

Theodore Géricault, The Raft of the Medusa

References 6

Building under wooden scaffolding, Kampala. Uganda

Related news

Exhibition

Island

British Pavilion, 16th International Architecture Exhibition – La Biennale di Venezia, Italy

26 May - 25 November 2018

Caruso St John and Marcus Taylor present Island, the British Pavilion at the 16th International Architecture Exhibition – La Biennale di Venezia.

Read more

Exhibition

Island

British Pavilion, 16th International Architecture Exhibition – La Biennale di Venezia, Italy

design.britishcouncil.org

Caruso St John Architects and artist Marcus Taylor will represent the UK at the 16th International Architecture Exhibition of la Biennale di Venezia, the British Council announced today. The project, entitled ‘Island’, engages with current political themes and responds to the theme of Freespace, set by Biennale curators Yvonne Farrell and Shelley McNamara of Grafton Architects.

Credits

Location
Venice, Italy

Date
2018

Client
The British Council

Caruso St John Architects
Adam Caruso, Peter St John

Project architect
Elena Balzarini

Project team
Thomas Back, Simon Davison, Georgi Georgiev

Collaborating architect
Marcus Taylor

Structural engineer
Zero4uno ingegneria s.r.l

Services engineer
Max Fordham LLP

Cost consultant
Turner & Townsend

Planning consultant
M+B studio s.r.l

Main contractor
Metalmontaggi s.r.l

Scaffolding
Altrad Generation, Altrad DESSA

Photography
Hélène Binet, British Council / Cultureshock Media, Christiano Corte